Gastro-intestinale aandoeningen Kunnen betrekken symptomen Zoals buikpijn, opgeblazen gevoel, winderigheid, reflux, diarree en / of obstipatie. FODMAPs zijn een groep van korte keten koolhydraten die slecht worden geabsorbeerd. Zij zijn dus vergist deur darmbacteriën het vrijgeven van gas en die leiden tot deze symptomen. U heeft geadviseerd om te Voorkomen Dat de volgende FODMAPs voor een periode van tien minste 8 weken na die tijd uw diëtist zal u adviseren voor van een van de groepen FODMAP uitdaging.
Wat Foods Moet worden beperkt?
1. Voedingsmiddelen met een Overmaat FRUCTOSEGEHALTE
Honing, appelen, peren, Mandarijn, Peach, Mango, watermeloen, honingmeloen, Lychee, carambola, star fruit, Nashi fruit, Coconut cream / Kokosmelk, fruit in blik in de natuurlijke sappen (perensap), fructose van glucose, vruchtensap (ook Behoefte aan Veilige vruchten te TRADE tot 1 / 3 glas sap), gedroogde vruchten (Veilige vruchten te TRADE tot 1 eetlepel)
2. Voedingsmiddelen met fructanen
Tarwe (in grote Hoeveelheden), Rogge (in Grote Hoeveelheden), Ui - bruin, wit, lente, Spaans, Sjalot, prei, artisjokken, courgette, witlof Ecco, Caro Dranken, Paardebloem thee, inuline (Kunstmatige vezels toegevoegd aan producten, Bijvoorbeeld Dairy Foods), Fructooligo sacchariden (FOS) (Kunstmatige vezels toegevoegd aan sommige voedingssupplementen)
3. Foods met sorbitol
Abrikozen, perziken, nectarines, kersen, pruimen, appels, peren, kunstmatig gezoete tandvlees, muntjes, lolly's, Kunstmatige zoetstoffen: sorbitol, mannitol, xylitol, Isomalt
4. Voedingsmiddelen met raffinose
Kool, Brussel spruiten, groene bonen, asperges, peulvruchten - kikkererwten, Linzen, rode bonen, gebakken bonen.